dilluns, 28 de desembre del 2015

L'ornitorinc, un animal molt peculiar

Avui us parlaré d’un dels animals més estranys que existeixen a la Terra: L’ORNITORINC. Com tots sabem, a Austràlia hi ha els animals més “originals” del món. Des de cangurs fins a coales , però l’ornitorinc és el més particular d’aquest indret.


Començarem descrivint-lo físicament. Podríem dir que és una barreja entre rèptil, un ocell i un mamífer. És un animal mamífer amb potes i bec d’ànec, de vida aquàtica.



Un fet molt estrany i que molta gent desconeix d’aquests animals és que són verinosos. Tenen un agulló a les seves potes de darrera amb el qual es defensen. Si piquen a animals molt petits poden arribar a morir, però en els humans només provoquen un dolor molt fort.

Una altra informació rellevant és que és l’únic mamífer amb una reproducció ovípara (es reprodueix amb ous). 

Espereu, que encara hi ha més coses a ressaltar d’aquest animal tan peculiar! Resulta que a diferència de la resta de mamífers que donen llet a les seves cries a través de les mamelles, aquests la donen a través dels porus de la seva pell. Les glàndules mamàries segreguen la llet i aquesta transpira.



Caçar preses és una de les seves activitats més importants. Per fi alguna semblança amb la resta, no? Bé, però a part que cacen sota l’aigua, aquests fan servir un sistema molt peculiar. Els ornitorincs no tenen els sentits de l’olfacte, la vista i la oïda. Per això fan servir electroreceptors* que tenen situats al seu bec. Amb aquests el que fan és captar els camps elèctrics que generen els músculs de les seves preses.

*L’electrorecepció és la capacitat biològica de percebre estímuls elèctrics naturals. S'ha observat gairebé exclusivament en els animals aquàtics i en els amfibis.

divendres, 11 de desembre del 2015

Experiment de l'ou amb vinagre

En el següent vídeo podrem observar com ficant un ou en un got amb vinagre, aquest es torna tou i fins i tot el podem arribar a fer botar com una pilota.